126 ízületünk átmozgatása

126 ízület átmozgatása, avagy csontkovács kezelés?

Cikkeimben az általam használt Táltos masszázst számos helyen csontkovács kezelésnek nevezem. Ennek oka mindössze annyi, hogy többen ismerik ezt a népies elnevezését, az előbb említett masszázs technikának. Miért csontkovács kezelés?/ Lásd itt: Miért csontkovács?/

Több ezer éve végeznek világszerte a kézrátételes, illetve a kéz mechanikus erejével beavatkozásokat az emberi testen, gerincen, erről számos fennmaradt forrás és emlék árulkodik. A régi magyaroknál a Táltosok végeztek ilyen tevékenységeket, melyekkel műtét nélkül tudtak megoldani számos mozgásszervi elváltozást az emberi testen. A csontkovács kezelés, mint általános fogalom ismertebb nevei, módszerek (kisebb nagyobb különbségekkel):

Kiropraktika, manual terápia, gerinc terápia, csontrakás, yumeiho, shiatsu, thai masszázs, frissítő svéd masszázs kimozgatásokkal, amerikai kiropraktika és sorolhatnám...

A mai világban már számos hasonló módszer ismert, melyek lényegükben hasonlóak;  felhasználóik fizikai erővel teszik helyre a kimozdult csigolyákat, ízületeket.

Miben vagyunk egyediek?

Az általam végzett csontkovács kezelés közben folyamatos energia közvetítés történik, ezért fájdalom és kockázatmentes.

1. Mindig a teljes test csontkovács kezelését végezem, hiszen a fájdalom okát keresem és szüntetem meg, ezért tartós és maradandó a javulás. Módszerünk lényege, hogy a csontkovács kezelés közben energia átadása történik, mely a kezelést fájdalommentessé teszi.

2. Minden kezelésen az elérhető maximális javulásra törekszem.

3. A csontkovács kezelés mindig személyre szabott, bizalmi légkörben történik.

4. A legtöbb esetben, egymást követően maximum 3 csontkovács kezelésre van szükség. Javaslataink betartása mellett, 3 alkalmat követően panaszmentessé válhat.

Kezelés menete:

1. Teljes állapot felmérés, energia szintünk vizsgálata

A páciens energiatestének, aurájának vizsgálata, ezt követően fizikai problémáinak feltárása a csontkovács kezelés előtt.

 

2. 126 ízület átmozgatása és energia kezelés

A rendszer több, mint 100 fogásának alkalmazásával legelőször fellazítjuk az izomzatot, majd energiával csökkentjük az esetleges gyulladásokat. Ezek után masszázs közben, a fellazult izomzat szinte magától engedi helyére a kimozdult csigolyákat, ízületeket. A folyamat végén, energia közvetítésével megnyugtatjuk az átdolgozott izmokat.

 

A módszer lényege, hogy sosem kezelünk tünetileg, vagy csak a problémás testrészt, minden esetben teljes test kezelést végzünk!

126 ízületünk átmozgatása történik, több mint 100 fogással!

Kezelésünk nem a hagyományos orvoslás helyett, hanem annak kiegészítéseként történik.

A teljes test kezelés első kulcsa nem más, mint a kereszt csont (os sacrum) megfelelő helyzetének visszaállítása. Enélkül bármilyen beavatkozás csak részleges hatással bír. A keresztcsont elmozdulását követően (sajnos az emberek 70-80 %-nál tapasztalható) a gerincoszlop és ezáltal a csigolyák is a keresztcsontra merőlegesen próbálnak állni. Testtartásunkkal tudattalanul is ellensúlyozzuk ezt, így előidézve a scoliosist, gerinc ferdülést.

A gerincoszlop és a csípő csont helyzete meghatározó a szervezet szimmetriája és harmóniája szempontjából!

A gerinc minden csigolyájának van egy belső szervi beidegződése, így krónikus betegségek kialakulásának okai lehetnek!

A gerinc állapota hatással van szerveinkre!
(lásd itt: Referenciáink)

 

3. Ellenőrző állapot felmérés

 

A páciens újbóli vizsgálata, a kezelés után közvetlenül látható különbségek felismerése, a változás realizálása.

A javulás általában 70-90 % már az első kezelés után!

 

4. Javaslatok a helyes táplálkozásra:

 Javaslat a helyes táplálkozásra, fizikai és energia testeink tisztítására és karbantartására.

További kezelések esetleges javaslata.

 

Milyen rendszerességgel szükséges a csontkovács kezelés?

A helyes hozzáállás a megelőzés és nem az utókezelés!

Egy egészséges embernek 2-3 havonta érdemes egy-egy csontkovács kezelést igénybe venni, így megelőzve a kialakuló problémákat.

A kezelés többször is elvégezhető, hiszen teljesen természetes és fájdalommentes mozdulatokat tartalmaz.

Kialakult, krónikus probléma esetén, életkortól és állapottól függően, egymás követően maximálisan 3-4 kezelés szükséges, ezalatt az emberek 90%-nál megtörténik a gyógyulás.

Az első alkalommal általában egy 70-90 %-os javulás érhető el! A 3. kezelés folyamán a legtöbb esetben eljutunk a teljes tünetmentességhez.

A hosszú távú panaszmentességhez, javaslataink betartása mellett 3 kezelés szükséges!

Csontjaink, csigolyáink, ízületeink elmozdulásai miatt, izmaink hozzászoknak a nem megfelelő tartáshoz, így hiába „tesszük helyre” első alkalommal a problémás testrészt, az izmok még hetekig "emlékeznek" az addig megszokott, nem megfelelő tartásra, ezért előfordulhat, hogy a probléma újra jelentkezik. Ezért szükséges legalább 3 kezelés, mivel a második, harmadik alkalommal az izmok helyzete nagyrészt stabilizálódik.

Fiatal, jól karbantartott, rendszeresen mozgó embereknél 1 kezelés is jelentős, tartós hatással bír.

 

Mi tegyünk kezelés után?

 A kezelés napján és másnap derékból csak egyenes irányú mozdulatokat, hajlításokat végezzünk.

Közvetlen kezelés után jót tesz egy könnyű séta, figyelve a javasolt testtartásra.

A kezelés napján és az azt követő 2-3 napban izmainkat ne erőltessük meg.

Mozogjunk, sportoljunk rendszeresen!

Reggel és este kelés után, fekvés előtt mozgassuk át végtagjainkat, ízületeinket.

 

Öndiagnosztika:

Az emberek legnagyobb része sajnos rendelkezik a gerinc, keresztcsont elváltozásából eredő problémákkal.

Könnyen megvizsgálhatjuk saját testünket, hogy fennáll e ilyen probléma.

Ehhez nyújtok segítségül néhány egyszerű módszert, melyek otthon is könnyen elvégezhetőek:

 

1. Keresztcsont vizsgálata:

 

Feküdjünk hátunkra egyenes talajon, szimmetrikusan, kezek a test mellett és kérjünk meg valakit, hogy két bokánkat megfogva, majd enyhén meghúzva vizsgálja meg lábaink hosszát sarkainknál.

Amennyiben fennáll a keresztcsont elmozdulása, úgy sarkainknál a lábak hossza között különbség érzékelhető, lehet 1-2 cm, de akár 4-6 cm-es különbség is


Fontos! Nem lábaink hosszában van különbség, csupán keresztcsontunk mozdult el!

 

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

Alábbi kép magyarázata: Síbaleset és helikopteres mentést követő felgyógyulás után fordult hozzám a páciens. Fennmaradó tünetek: fejét lehajtva egész jobb lába lezsibbadt, gyakorlatilag nem bírt ránehezedni, nehezen vett levegőt, minden nagyobb légzés fájdalommal járt, állandó hátközép és derék fájdalom, nehéz járás. A képek az első kezelésen készültek.

               

                                   Kezelés előtt                                15 perc Kezelés után

 

2. Nyaki beszűkülés vizsgálata:

 

Üljünk le, vagy álljunk egyenes háttal és forgassuk el fejünket ameddig csak bírjuk, először jobbra, majd balra.
Miután elforgattuk egyik irányba, próbáljuk megbecsülni, mekkora szöget látunk be. Egy egészséges, beszűkülés nélküli nyak, kb. 185 - 190 fokot fordul, tehát állunk legalább vállcsúcstól - vállcsúcsig kell forduljon.

Amennyiben ez nem teljesül nyakcsigolyáink beszűkültek, meszesek lehetnek.

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

3. Nyaki dúc, púposság vizsgálata:

Kezünkkel hátranyúlva, gerincünkön, körülbelül ahol a csuklyás izom kitapintható, érzékelünk egy nyaki csigolyát, ami kissé kijjebb érzékelhető, mint a többi, ez nem más mint a 7. nyaki csigolya (lásd lejjebb). Egészséges állapotban csak minimálisan érezhető annak kidudorodása.

Problémás esetben, ez a csigolya kitüremkedik, így nyaki dúc, púp alakulhat ki, mely kellemetlen tünetekkel, a váll, hát és lapocka alatti izmok fájdalmával, gyulladásával jár

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

4. Gerincferdülés, rossz tartás vizsgálata:

 

Könnyen észrevehető másokon, hogy "féloldalasak", azaz testtartásuk nem szimmetrikus, egyik válluk lejjebb "lóg" mint a másik.


 Magunkon is észrevesszük ezt a problémát?  

Tükör előtt állva könnyen felismerhető, oka lehet a keresztcsont elmozdulása és az ebből adódó gerincferdülés.

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

5. Vállak vizsgálata:

 

Két kezünket egyszerre felemelve, vizsgáljuk meg mennyire tudjuk őket felnyújtani. Amennyiben emelés, vagy tartás közben fájdalmat érzünk vállunkban, részben sikerül megemelni, akkor váll ízületeink mozgástere is beszűkült.

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

6. Csípő beszűkülés, bokasüllyedés, forgók vizsgálata:

Feküdjünk hátunkra, egyenes talajon, húzzuk fel lábainkat majd két talpunkat egymásnak támasztva engedjük le felső combjainkat két oldalra úgy, hogy sarkaink minél közelebb legyenek fenekünkhöz.

Figyeljük meg, hogy két térdünk mennyire közelíti meg a talajt, ha majdnem leér mindkét oldalon, akkor forgónk szabadon mozog, nincs beszűkülés.

Abban az esetben, a lábaink "V" alakban állnak és érezhetően fájdalmas, nyújtó hatást érzünk, akkor csípő ízületünk be van szűkülve, a kezelés indokolt.

Beszűkült csípő esetén a lúdtalp problémája szinte 100 %, hogy fennáll, csípő lazításával, a lúdtalp is visszaállítható!
A combcsont (femur) tetején található " forgó ", a csípő ízületi vápá -ban forog, ennek kenését az ízületi folyadék biztosítja. Sok esetben a combcsont mozgásterének beszűkülése hatására "kinyomja" az ízületi folyadékot és a két ízületi felszín összeér, őrlődik, ezáltal erős lefelé irányuló fájdalmat, zsibbadást érzünk combjainkban, akár egészen lábfejünkig.

A combcsont kimozgatásával, az ízületi folyadék újra egyenletesen veszi körül forgónkat, így a fájdalom megszűnik!

 

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

7. Derék vizsgálata:

 Sokan ismerjük az érzést, mikor "belenyilall" derekunkba a fájdalom.
Ezt általában hátul, farizmaink felett, keresztcsontunk két oldalán található kis gödröcskékben érezzük. Amennyiben ez rendszeres, biztosak lehetünk abban, hogy keresztcsontunk elmozdulásából vagy csigolyáink összecsúszásából ered, ilyenkor érdemes az első vizsgálatot elvégezni.

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

8. Térdek vizsgálata:

Lábunkat kinyújtva, ellazítva vizsgáljuk meg térdkalácsunk jobbra - balra, fel - le mozgását:

3 kezeléssel jelentős javulás tapasztalható!

 

Mikor nem lehet alkalmazni a csontkovács kezelést?

Nem alkalmazható a csontkovács kezelés, ha a páciens súlyos csontritkulásban, csontrákban, vagy daganatos betegségben szenved, ha friss fizikai sérüléssel, töréssel, sebbel rendelkezik.

A csontritkulás helyes táplálkozással, energiakezeléssel, talpmasszázzsal és a megfelelő információs minta alkalmazásával 3 hónap alatt jelentős javulás érhető el! (Részletek személyesen)

 

A gerincoszlop csigolyái

 

 

- 7 nyaki csigolya ( vertebra cervicalis )

 

- 12 háti csigolya ( vertebra thoracica )

 

- 5 ágyéki csigolya ( vertebra lumbalis )

 

- 5 keresztcsonti, sacralis csigolya

 

(összecsontosodva alkotják a keresztcsontot)

 

- három-öt farki csigolya, egyénenként változóan

 

(Forrás: KMA - www.csodalatosgyogyulasok.hu)

 


 

Bejelentkezés a fejlécen, az Időpontfoglalás -ra kattinva!

 


“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.”

/ Norman Cousins /

* a cikk tájékoztató jellegű

SZÉP KÁRTYA elfogadóhely
Referencia
"4 éve vannak gerincfájdalmaim. Sportoltam, tornáztam, és ha kellett fájdalomcsillapítót szedtem. Mozgástól javult valamennyit, de egy ponton túl nem lett jobb a helyzet. A kezelést követően teljesen megszűntek fájdalmaim, azóta tökéletesen le tudok hajolni! A szolgáltatást igen ajánlom másoknak is!"

Ágnes (30)