Gyakori kérdések

 

Mikor érdemes csontkovács kezelést igénybe venni?

Legfontosabb a megelőzés, prevenció. Utólag sokkal nehezebb visszaállítani az elváltozást, így javasolt 3-4 havonta egy-egy karbantartó kezelés.
Minden olyan fájdalom esetén, mely gerinc vagy ízületi problémákból adódnak:


Fejfájás, fülzúgás, fülpanaszok, nyakmerevség, vállfájdalmak, lapocka alatti izmok merevsége, hátfájás, tenisz - golf könyök, csukló-ujjak fájdalma, gerincferdülés (scoliosis), derékfájás (lumbago), meszesedés, ízület beállás, lúdtalp (pes planus), gerincsérv (rachikele), porckorongsérv (discus hernia), csipő - forgó fájdalma/beszűkülése,  térdpanaszok, boka-lábfej fájdalmak.


Sok esetben előfordul, hogy olyan nem várt belső szervi panaszok is megoldódnak egy-egy kezeléstől, amire az illető nem is gondolt, mikor felkeresett. (lásd itt: Csontkovács kezelés)

Több páciens kizárólag felfrissülés, energetizálás céljából jelentkezik be.

 

Hány kezelés szükséges?

Tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy 3 kezeléssel lehet teljesen helyrehozni egy elváltozást. Amennyiben a páciens 3 kezelésen részt vesz (maximum 2 hetes különbségekkel), úgy hosszútávon is panaszmentessé válik.

Természetesen minden probléma/betegség egyéni, így a kezelések számát általában az első alkalom után javasoljuk, mikor már a páciens is érzi a változást, eredményt.

30 éves korig általában 2-3,

40 éves korig 3-4,

60 éves korig 3-5,

60 éves kor felett 4-6 alkalom szükséges.

 

Fontos!

A megfelelő életmód, mozgás, táplálkozás, fekhely esetében a kezelések száma minimalizálható!

A kezelések nem váltják ki a rendszeres testmozgást! Rendszeres mozgás hiányában rendszeres kezelésekkel tudjuk csak a panaszmentes állapotot fenntartani!

 

Milyen gyakran szükséges a kezelés?

Egyéntől, életkortól, problémától függ. Az első alkalmat követően 1, maximum 2 héten belül szükséges a 2. alkalom, majd ugyanígy a 3. alkalom.

3 alkalmat követően, életstílusnak megfelelően javasoljuk a karbantartó kezeléseket.

Megfelelő testmozgás esetén: évi 2-3 alkalom

Mozgáshiány, ülőmunka esetén: havi 1, vagy két havonta 1 alkalom.

Nehéz fizikai munka esetén: 2 havonta egy, akár havi két alkalom.

 

Hány éves kortól és meddig lehet alkalmazni?

Igazából nem létezik korhatár, csak jó vagy rossz fizikai állapot. Egészen pici gyermekkortól lehet segíteni, azonban úgy tapasztaltam, hogy 70 éves kor felett kezdenek romlani a lehetőségek. Természetesen kellő odafigyeléssel és szakértelemmel itt is alkalmazható.
Gyermekek esetében, 14 éves kor alatt, a szülői jelenlét elvárás!

 

Ruhában történik a kezelés?

Igen, a kezelés minden esetben ruhában történik. Javasolt egy laza training nadrág és egyszerű póló felvétele.
A kezelés utcai ruházatban is elvégezhető, de az kevésbé kényelmes a páciens számára.

 

Áldott állapotban alkalmazható a kezelés?

Igen, kismamáknak is alkalmazható a Táltos masszázs. Sok esetben az ő derék és hátfájásuk amiatt adódik, mert már a fogantatás előtt el volt mozdulva keresztcsontjuk, elcsúsztak csigolyáik.


Érdemes ezért a gyermek áldás előtt a csontkovács kezelést is betervezni!
Ezeket a fájdalmakat megelőzve, a szülés is jóval könnyebbé válik majd!

Áldott állapotban általában a 4 -5. hónapig szabad kezelést végezni.

 

Gerinc operáció, csípő protézis esetén alkalmazható?

IGEN! Az esetek nagy százalékában komoly javulás érhető el a műtétek után is. Fontos megjegyezni azonban, hogy minél többször esik át valaki műtéten, természetes úton annál nehezebb a megoldás. (műtét esetén, csak orvosi engedéllyel végezhető el a masszázs)

 

Fájdalmas a kezelés?

Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy az alkalmazott technika teljesen fájdalommentes. Akkut, sok éves problémák esetén előfordulhatnak apróbb kellemetlen érzések, de ezek az elváltozás okozta fájdalmakhoz képest elhanyagolhatóak.

 

Mennyi ideig tart a kezelés?

Egy kezelés kb. 30 percet vesz igénybe. Ez idő alatt, egy teljes test kezelés megtörténik, az ízületek megfelelő kimozgatásával, energia közvetítéssel.

SZÉP Kártya elfogadóhely
Bankkártya elfogadóhely