Fülzúgás, migrén

A fülzúgás okai orvosi szemmel

 

A fülzúgás oka gyakran mindössze a hallójáratban található idegen anyag, elsősorban a fülzsír vagy víz. Az esetek nagy részében a nagyothallásra és a fülzúgásra is megoldást nyújthat a fülzsír szakszerű eltávolítása (míg a nem megfelelő fültisztítás inkább okozója a hallójáratban megrekedt fülzsírnak). Szintén nagyon gyakori ok az agyi vérellátási zavar (amely az életkorral járó, idősebb korban jelentkező fülzúgás egyik gyakori okozója), illetve a zajkárosodás (akár egyszeri, pl. koncerten ért vagy petárda által okozott zajterhelésről van szó, akár rendszeres, gyakran munkahelyen tapasztalható zaj okozza) okozta halláscsökkenés, a fülzúgás ennek kísérő tüneteként jelentkezik.

A fület érintő fertőzések is a gyakori okok közé tartoznak, leggyakrabban középfülgyulladás kapcsán jelentkezhet a panasz. Amennyiben a fülzúgás megjelenéséhez láz is társul, valószínűsíthető a középfülgyulladás diagnózisa. A fülkürthurut vagy hallójárat-gyulladás a középfülgyulladáshoz hasonlóan szintén okozhat fülzúgást. A fület érintő egyéb betegségek közül kiemelhető az ún. Meniére-betegség, amely rohamokban jelentkező szédüléssel, ismétlődő halláscsökkenéssel és fülzúgással járó belsőfül-megbetegedés. A Wegener-granulomatozis betegségre a fülzúgás mellett jelentkező fülfájás, köhögés, esetleg orrvérzés és nehézlégzés utalhat. A belső fül képleteinek betegség által okozott merevedése vagy a fülben lévő erek károsodása is állhat a panasz mögött. A hallószervet érintő daganatok szerencsére aránylag ritkák. Léteznek olyan általános (nem a fület érintő) betegségek is, amelyek járhatnak fülzúgással. Ilyen elsősorban a magas vérnyomás, a vérszegénység, a pajzsmirigy alulműködés, vagy a szifilisz. A fejet érő traumák (agyrázkódás, egyéb sérülések) is a lehetséges okok között szerepelnek. Egyes gyógyszerek fogyasztása is járhat mellékhatásként halláskárosodással, például az aszpirin, a kinin, egyes vízhajtók és antibiotikumok. Ezen kívül nehézfém mérgezések vagy a túlzott alkoholfogyasztás is állhat a fülzúgás hátterében.


Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/ful-orr-gegeszet/143/fulzugas

 

A fülzúgás megoldása alternatív nézőpontból

 

A fülzúgás általában az apró erek összehúzódása következtében lép fel. Mátrix Protokollunk keretében javasoljuk a földsugárzás mentes fekhelyet, a káros táplálékok (glutén, tej, lágysajtok, tojásfehéreje, szója, transzzsírok, cukor, fluor elkerülését. Manuális kezeléseinkkel megszabadítjuk a nyakcsigolyákat a meszesedéstől, ezáltal az idegpályák akadálytalanul közvetítenek. Energia kezelésünk hatására a fülben tágulnak az erek, megnyugszik az izomzat és az idegrendszer, ez sokszor azonnal a zúgás csökkenéséhez vezet.

Mátrix Drops Computer segítségével a világon egyedülálló módon feltárhatóak a nehézfém terheltségek, melyek gyakorta okoznak fülzúgást, a Mátrix cseppekkel 2-3 hónap alatt kivezethetőek.

SZÉP Kártya elfogadóhely
Bankkártya elfogadóhely