126 ízületünk átmozgatása

126 ízület átmozgatása, avagy csontkovács kezelés?

Cikkeimben az általam használt Táltos masszázst számos helyen csontkovács kezelésnek nevezem. Ennek oka mindössze annyi, hogy többen ismerik ezt a népies elnevezését, az elõbb említett masszázs technikának. Miért csontkovács kezelés?/ Lásd itt: Miért csontkovács?/

Több ezer éve végeznek világszerte a kézrátételes, illetve a kéz mechanikus erejével beavatkozásokat az emberi testen, gerincen, errõl számos fennmaradt forrás és emlék árulkodik. A régi magyaroknál a Táltosok végeztek ilyen tevékenységeket, melyekkel mûtét nélkül tudtak megoldani számos mozgásszervi elváltozást az emberi testen. A csontkovács kezelés, mint általános fogalom ismertebb nevei, módszerek (kisebb nagyobb különbségekkel):

Kiropraktika, manual terápia, gerinc terápia, csontrakás, yumeiho, shiatsu, thai masszázs, frissítõ svéd masszázs kimozgatásokkal, amerikai kiropraktika és sorolhatnám...

A mai világban már számos hasonló módszer ismert, melyek lényegükben hasonlóak;  felhasználóik fizikai erõvel teszik helyre a kimozdult csigolyákat, ízületeket.

Miben vagyunk egyediek?

Az általam végzett csontkovács kezelés közben folyamatos energia közvetítés történik, ezért fájdalom és kockázatmentes.

1. Mindig a teljes test csontkovács kezelését végezem, hiszen a fájdalom okát keresem és szüntetem meg, ezért tartós és maradandó a javulás. Módszerünk lényege, hogy a csontkovács kezelés közben energia átadása történik, mely a kezelést fájdalommentessé teszi.

2. Minden kezelésen az elérhetõ maximális javulásra törekszem.

3. A csontkovács kezelés mindig személyre szabott, bizalmi légkörben történik.

4. A legtöbb esetben, egymást követõen maximum 3 csontkovács kezelésre van szükség. Javaslataink betartása mellett, 3 alkalmat követõen panaszmentessé válhat.

Kezelés menete:

1. Teljes állapot felmérés, energia szintünk vizsgálata

A páciens energiatestének, aurájának vizsgálata, ezt követõen fizikai problémáinak feltárása a csontkovács kezelés elõtt.

 

2. 126 ízület átmozgatása és energia kezelés

A rendszer több, mint 100 fogásának alkalmazásával legelõször fellazítjuk az izomzatot, majd energiával csökkentjük az esetleges gyulladásokat. Ezek után masszázs közben, a fellazult izomzat szinte magától engedi helyére a kimozdult csigolyákat, ízületeket. A folyamat végén, energia közvetítésével megnyugtatjuk az átdolgozott izmokat.

 

A módszer lényege, hogy sosem kezelünk tünetileg, vagy csak a problémás testrészt, minden esetben teljes test kezelést végzünk!

126 ízületünk átmozgatása történik, több mint 100 fogással!

Kezelésünk nem a hagyományos orvoslás helyett, hanem annak kiegészítéseként történik.

A teljes test kezelés elsõ kulcsa nem más, mint a kereszt csont (os sacrum) megfelelõ helyzetének visszaállítása. Enélkül bármilyen beavatkozás csak részleges hatással bír. A keresztcsont elmozdulását követõen (sajnos az emberek 70-80 %-nál tapasztalható) a gerincoszlop és ezáltal a csigolyák is a keresztcsontra merõlegesen próbálnak állni. Testtartásunkkal tudattalanul is ellensúlyozzuk ezt, így elõidézve a scoliosist, gerinc ferdülést.

A gerincoszlop és a csípõ csont helyzete meghatározó a szervezet szimmetriája és harmóniája szempontjából!

A gerinc minden csigolyájának van egy belsõ szervi beidegzõdése, így krónikus betegségek kialakulásának okai lehetnek!

A gerinc állapota hatással van szerveinkre!
(lásd itt: Referenciáink)

 

3. Ellenõrzõ állapot felmérés

 

A páciens újbóli vizsgálata, a kezelés után közvetlenül látható különbségek felismerése, a változás realizálása.

A javulás általában 70-90 % már az elsõ kezelés után!

 

4. Javaslatok a helyes táplálkozásra:

 Javaslat a helyes táplálkozásra, fizikai és energia testeink tisztítására és karbantartására.

További kezelések esetleges javaslata.

 

Milyen rendszerességgel szükséges a csontkovács kezelés?

A helyes hozzáállás a megelõzés és nem az utókezelés!

Egy egészséges embernek 2-3 havonta érdemes egy-egy csontkovács kezelést igénybe venni, így megelõzve a kialakuló problémákat.

A kezelés többször is elvégezhetõ, hiszen teljesen természetes és fájdalommentes mozdulatokat tartalmaz.

Kialakult, krónikus probléma esetén, életkortól és állapottól függõen, egymás követõen maximálisan 3-4 kezelés szükséges, ezalatt az emberek 90%-nál megtörténik a gyógyulás.

Az elsõ alkalommal általában egy 70-90 %-os javulás érhetõ el! A 3. kezelés folyamán a legtöbb esetben eljutunk a teljes tünetmentességhez.

A hosszú távú panaszmentességhez, javaslataink betartása mellett 3 kezelés szükséges!

Csontjaink, csigolyáink, ízületeink elmozdulásai miatt, izmaink hozzászoknak a nem megfelelõ tartáshoz, így hiába „tesszük helyre” elsõ alkalommal a problémás testrészt, az izmok még hetekig "emlékeznek" az addig megszokott, nem megfelelõ tartásra, ezért elõfordulhat, hogy a probléma újra jelentkezik. Ezért szükséges legalább 3 kezelés, mivel a második, harmadik alkalommal az izmok helyzete nagyrészt stabilizálódik.

Fiatal, jól karbantartott, rendszeresen mozgó embereknél 1 kezelés is jelentõs, tartós hatással bír.

 

Mi tegyünk kezelés után?

 A kezelés napján és másnap derékból csak egyenes irányú mozdulatokat, hajlításokat végezzünk.

Közvetlen kezelés után jót tesz egy könnyû séta, figyelve a javasolt testtartásra.

A kezelés napján és az azt követõ 2-3 napban izmainkat ne erõltessük meg.

Mozogjunk, sportoljunk rendszeresen!

Reggel és este kelés után, fekvés elõtt mozgassuk át végtagjainkat, ízületeinket.

 

Öndiagnosztika:

Az emberek legnagyobb része sajnos rendelkezik a gerinc, keresztcsont elváltozásából eredõ problémákkal.

Könnyen megvizsgálhatjuk saját testünket, hogy fennáll e ilyen probléma.

Ehhez nyújtok segítségül néhány egyszerû módszert, melyek otthon is könnyen elvégezhetõek:

 

1. Keresztcsont vizsgálata:

 

Feküdjünk hátunkra egyenes talajon, szimmetrikusan, kezek a test mellett és kérjünk meg valakit, hogy két bokánkat megfogva, majd enyhén meghúzva vizsgálja meg lábaink hosszát sarkainknál.

Amennyiben fennáll a keresztcsont elmozdulása, úgy sarkainknál a lábak hossza között különbség érzékelhetõ, lehet 1-2 cm, de akár 4-6 cm-es különbség is


Fontos! Nem lábaink hosszában van különbség, csupán keresztcsontunk mozdult el!

 

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

Alábbi kép magyarázata: Síbaleset és helikopteres mentést követõ felgyógyulás után fordult hozzám a páciens. Fennmaradó tünetek: fejét lehajtva egész jobb lába lezsibbadt, gyakorlatilag nem bírt ránehezedni, nehezen vett levegõt, minden nagyobb légzés fájdalommal járt, állandó hátközép és derék fájdalom, nehéz járás. A képek az elsõ kezelésen készültek.

               

                                   Kezelés előtt                                15 perc Kezelés után

 

2. Nyaki beszûkülés vizsgálata:

 

Üljünk le, vagy álljunk egyenes háttal és forgassuk el fejünket ameddig csak bírjuk, elõször jobbra, majd balra.
Miután elforgattuk egyik irányba, próbáljuk megbecsülni, mekkora szöget látunk be. Egy egészséges, beszûkülés nélküli nyak, kb. 185 - 190 fokot fordul, tehát állunk legalább vállcsúcstól - vállcsúcsig kell forduljon.

Amennyiben ez nem teljesül nyakcsigolyáink beszûkültek, meszesek lehetnek.

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

3. Nyaki dúc, púposság vizsgálata:

Kezünkkel hátranyúlva, gerincünkön, körülbelül ahol a csuklyás izom kitapintható, érzékelünk egy nyaki csigolyát, ami kissé kijjebb érzékelhetõ, mint a többi, ez nem más mint a 7. nyaki csigolya (lásd lejjebb). Egészséges állapotban csak minimálisan érezhetõ annak kidudorodása.

Problémás esetben, ez a csigolya kitüremkedik, így nyaki dúc, púp alakulhat ki, mely kellemetlen tünetekkel, a váll, hát és lapocka alatti izmok fájdalmával, gyulladásával jár

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

4. Gerincferdülés, rossz tartás vizsgálata:

 

Könnyen észrevehetõ másokon, hogy "féloldalasak", azaz testtartásuk nem szimmetrikus, egyik válluk lejjebb "lóg" mint a másik.


 Magunkon is észrevesszük ezt a problémát?  

Tükör elõtt állva könnyen felismerhetõ, oka lehet a keresztcsont elmozdulása és az ebbõl adódó gerincferdülés.

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

5. Vállak vizsgálata:

 

Két kezünket egyszerre felemelve, vizsgáljuk meg mennyire tudjuk õket felnyújtani. Amennyiben emelés, vagy tartás közben fájdalmat érzünk vállunkban, részben sikerül megemelni, akkor váll ízületeink mozgástere is beszûkült.

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

6. Csípõ beszûkülés, bokasüllyedés, forgók vizsgálata:

Feküdjünk hátunkra, egyenes talajon, húzzuk fel lábainkat majd két talpunkat egymásnak támasztva engedjük le felsõ combjainkat két oldalra úgy, hogy sarkaink minél közelebb legyenek fenekünkhöz.

Figyeljük meg, hogy két térdünk mennyire közelíti meg a talajt, ha majdnem leér mindkét oldalon, akkor forgónk szabadon mozog, nincs beszûkülés.

Abban az esetben, a lábaink "V" alakban állnak és érezhetõen fájdalmas, nyújtó hatást érzünk, akkor csípõ ízületünk be van szûkülve, a kezelés indokolt.

Beszûkült csípõ esetén a lúdtalp problémája szinte 100 %, hogy fennáll, csípõ lazításával, a lúdtalp is visszaállítható!
A combcsont (femur) tetején található " forgó ", a csípõ ízületi vápá -ban forog, ennek kenését az ízületi folyadék biztosítja. Sok esetben a combcsont mozgásterének beszûkülése hatására "kinyomja" az ízületi folyadékot és a két ízületi felszín összeér, õrlõdik, ezáltal erõs lefelé irányuló fájdalmat, zsibbadást érzünk combjainkban, akár egészen lábfejünkig.

A combcsont kimozgatásával, az ízületi folyadék újra egyenletesen veszi körül forgónkat, így a fájdalom megszûnik!

 

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

7. Derék vizsgálata:

 Sokan ismerjük az érzést, mikor "belenyilall" derekunkba a fájdalom.
Ezt általában hátul, farizmaink felett, keresztcsontunk két oldalán található kis gödröcskékben érezzük. Amennyiben ez rendszeres, biztosak lehetünk abban, hogy keresztcsontunk elmozdulásából vagy csigolyáink összecsúszásából ered, ilyenkor érdemes az elsõ vizsgálatot elvégezni.

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

8. Térdek vizsgálata:

Lábunkat kinyújtva, ellazítva vizsgáljuk meg térdkalácsunk jobbra - balra, fel - le mozgását:

3 kezeléssel jelentõs javulás tapasztalható!

 

Mikor nem lehet alkalmazni a csontkovács kezelést?

Nem alkalmazható a csontkovács kezelés, ha a páciens súlyos csontritkulásban, csontrákban, vagy daganatos betegségben szenved, ha friss fizikai sérüléssel, töréssel, sebbel rendelkezik.

A csontritkulás helyes táplálkozással, energiakezeléssel, talpmasszázzsal és a megfelelõ információs minta alkalmazásával 3 hónap alatt jelentõs javulás érhetõ el! (Részletek személyesen)

 

A gerincoszlop csigolyái

 

 

- 7 nyaki csigolya ( vertebra cervicalis )

 

- 12 háti csigolya ( vertebra thoracica )

 

- 5 ágyéki csigolya ( vertebra lumbalis )

 

- 5 keresztcsonti, sacralis csigolya

 

(összecsontosodva alkotják a keresztcsontot)

 

- három-öt farki csigolya, egyénenként változóan

 

(Forrás: KMA - www.csodalatosgyogyulasok.hu)

 


 

Bejelentkezés a fejlécen, az Idõpontfoglalás -ra kattinva!

 


“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.”

/ Norman Cousins /

* a cikk tájékoztató jellegû

SZÉP Kártya elfogadóhely
Bankkártya elfogadóhely