Gerincsérv

Gerincsérv/Porckorongsérv orvosi szemmel


A porckorongsérv kezelése - amennyiben kifejezett izomgyengeség és, vagy vizelési zavar nem áll fenn - elsősorban gyógyszeres és fizioterápiás kezelést jelent, amely mellett a fájdalommentes időszaktól intenzív gyógytorna jön szóba.

A gyógyszeres és fizioterápiás kezelések hatására a fájdalom az esetek többségében idővel csökken, és - ha a sérv elmozdul - a gyök a nyomás alól felszabadul. A gyógytorna hatására az izomzat megerősödik, így csökken a gerinc terhelése.

Ha egy hónapnyi konzervatív kezelés mellett is fennállnak a panaszok, vagy elviselhetetlenül erős fájdalommal jelentkezik a betegség, akkor idegsebészeti műtétre van szükség, melynek során a porckorongot eltávolítják, a nyomás alá került képleteket felszabadítják, ezáltal a betegek jelentős része panaszmentessé válik.

A műtétnek kockázata is van: az operáció közben sérülhet az ideggyök, illetve - mivel a porckorongot eltávolítják - a környező porckorongok terhelése fokozódik, s így nagyobb eséllyel alakul ki rajtuk is sérv. A műtét legsúlyosabb szövődménye az úgynevezett posztlaminectomiás szindróma. Ilyenkor a műtétet követően hegesedés indul meg az érintett területen, ami gyakorlatilag állandó fájdalommal, rokkantsággal járó állapotot eredményez, és ezen a további műtétek is inkább rontanak, mint használnak. Ez a szövődmény elsősorban azokban az esetekben jelentkezik, amikor a műtétet korán végzik el, nincs "megérve" a sérv, és így annak eltávolítása sem sikerül tökéletesen.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/1028/a-porckorongserv-kezelese

 

Gerincsérv alternatív nézőpontból


A legtöbb ember sajnos gyerek kora óta ülő és mozgásszegény életmódot folytat, így egyre magasabb a gerincsérvvel szenvedők száma. Hozzá kell tennünk, a gerincsérv akkor alakul ki, ha az illető komoly fizikai és/vagy lelki nyomásnak, terhelésnek van kitéve. 

A discus hernia, azaz porckorongsérv a gerincoszlop statikai egyensúlya miatt alakul ki. Amennyiben keresztcsontunk (os sacrum) elmozdul, alsó végtagjaink között fellép egy relatív hosszkülönbség, ez egy asszimetrikus terhelést jelent majd a gerincoszlop összes csigolyájára nézve. A gerincsérv leggyakoribb kialakulása az LIV-V. csigolyák között, vagy a C6-7, C5-6 csigolyák között figyelhető meg. Ritkán a hát középső szakaszán is előfordul. Egy keresztcsonti elmozdulásból azonban nem lesz feltétlenül gerincsérv, de kezelés nélkül évek alatt kialakulhat.

Megfigyelésünk, hogy gerincsérv esetén a pácienst nemcsak fizikai, hanem lelki/kapcsolati terhek is nyomják. A Mátrix Drops Computer a szívmezőt detektálja, méréssel feltárjuk amár Ön előtt is ismert és még ismeretlen érzelmi, gondolati, kapcsolati, lelki erősségeit/gyengeségeit, azaz viselkedési mintáit. Ezt követően a javasolt Mátrix Dropsokkal, melyek információs mintákat tartalmaznak, helyreállítható a testünket felépítő 108 alapelem aránya, letehetőek lelki terheink.

Mátrix Drops Protokollunk alkalmazása


1. Feltárjuk az egyén energiatestében található sérülésket, amit Hartmann és vízér sugárzások okoznak. Javaslatot teszünk a fekhely neutrális helyre módosítására. Enélkül el sem vállaljuk a kezelést, mert ilyen negatív energiaörvények felett fekvő páciensek esetében a kezelést követő javulás maximum 1-2 napig tart.

2. Manuális gerinc kezelésünk során fellazítjuk az izmokat és elérjük, hogy a csigolyatestek az izmok eredési - tapadási pontjainál fogva fájdalommentesen eltávolodjanak egymástól, így a porckorong visszahúzódhat/regenerálódhat. Energia közvetítésével csökkentjük a gyulladást. 3 kezelés mindenképpen szükséges gerincsérv esetén.

3. Javaslatot teszünk a gyulladást elősegítő ételek kerülésére.

4. MD cseppek alkalmazásával könnyítünk a lelki, érzelmi terheken, így a gyógyulás elindul.

Referenciák

Néhány éve megkeseríti az életemet a porckorongsérvem, ami időről-időre le is vett a lábamról. A legutóbbi ilyen eset 6 hetes intenzív fekvésre kényszerített. Még előtte találkoztam Miklóssal, aki már akkor említette, hogy érdemes lenne rendbe rakni a derekamat, bár akkor még viszonylag jól éreztem magam, ezért nem foglalkoztam a dologgal. Nem bántam meg, sőt! Már az első kezelés után azonnal éreztem, hogy kár volt eddig várnom! Könnyen mozogtam, mintha kicseréltek volna. Azóta pedig minden egyes kezelés után jobb lett az állapotom.1 héttel Miklós első kezelése után már óvatosan el tudtam kezdeni sportolni és hétről-hétre nagyságrendekkel tudtam fokozni a tempót. Valóban igaz az állítás, hogy akár 80 %-os javulás is elérhető egy kezeléssel! Szerencsére ezt a saját bőrömön, gerincemen tapasztaltam meg, amiért nagyon hálás vagyok. Már várom, mikor mehetek egy újabb alkalomra, amikor is tudom, hogy új emberként fogok távozni a rendelőből. Elképesztő, ahogy Miklós pillanatok alatt újjá varázsolt, és az ízületeim és gerincem újra olyan, mint gyermekkoromban.

Hajdú Zoli(34)


2 éve kezdődtek nagyon erős deréktáji fájdalmaim. Orvoshoz mentem, és a vizsgálatokkal gerincsérvet diagnosztizálták nálam, három helyen. Azóta egyetlen napom sem telt el fájdalom nélkül. Derékfájdalmam, és  a lábaimba kisugárzó  fájdalom  egy percig sem szűnt. Alig aludtam, 10 percnél tovább nem bírtam sétálni, és pár perc helyben állás kész kínszenvedés volt. Ritkán tudtam segítség nélkül felöltözni, még a cipőm is segítséggel tudtam csak felvenni. Kipróbáltam mindent, amiket ajánlottak  (gyógytorna, masszázs, fájdalomcsillapítók)  de a fájdalmaim nem múltak. Műtétet javasoltak, amit szerettem volna még  elkerülni, ezért utolsó esélyként az interneten csontkovács után keresgéltem, így találtam rá Miklósra. Már az első kezelés után rögtön  olyan nagy volt a változás, hogy el sem akartam hinni:  le tudtam hajolni anélkül, hogy bármilyen fájdalmat éreznék, és 2 éve először aludtam végig egy teljes éjszakát. Azóta csodásan érzem magam.  

Sajnálom, hogy 2 évnyi fájdalom után találtam csak rá a megoldásra -  Miklósra. Őszinte szívvel ajánlom Őt mindenkinek, aki szeretne megszabadulni a fájdalmaitól.

Márti  (39)

SZÉP Kártya elfogadóhely
Bankkártya elfogadóhely