Nézzük a mátrixdrops Protokoll szerint mi az egészséges táplálkozás? Hogyan csináljuk ezt, és mit javasolnak nekünk? Kedves pácienseink most már 20 éves tapasztalattal rendelkezem a Mátrix Drops protokoll rendszerében, és elmondhatom, hogy minden olyan változtatás, amit véghez vittem a protokoll tanácsára vagy javaslatára, mindig egy életminőségbeli javulást hozott az életembe.
Amikor egy vendég hozzánk kerül, mindig fizikai szintről indulunk. Először is megvizsgáljuk, hogy a gerince milyen állapotban van, és ezt korrigáljuk a kezelés során. Ezt követően térünk át a táplálkozás témakörére, a táplálkozás beállításához ajánlom, hogy vegyétek igénybe egy Mátrix Drops számítógépes elemzést, ugyanis a gép személyre szabottan ki fogja írni, mi az a táplálkozási javaslat, mely ételek ajánlottak számodra, és mik azok, amiket kifejezetten el kéne kerülnöd.
Röviden az egészséges táplálkozás
Általánosságban meg kell különböztetnünk az ételeket, hiszen léteznek majdnem mindenki számára káros hatású tápanyagok, és léteznek mindenkinek nagyrészt jó és pozitív hatású ételek és italok is. Természetesen most először az ételekről szeretnék beszélni. Táplálkozásod során magadhoz veszel szénhidrátot, fehérjét és zsírt. Ez a három teszi ki az összes táplálékodat.
A szabály nagyon egyszerű: a magadhoz vett ételek közül a jó minőségű szénhidrátot, fehérjét és zsírt vedd magadhoz, és kerüld el a rossz minőségű szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat. Valójában ilyen egyszerű az egészséges táplálkozás szabálya.
Most pedig vizsgáljuk meg, mi az oka annak, hogy bizonyos fehérjék, szénhidrátok és zsírok számodra kifejezetten károsak. Nem negatív szemléletünk van, hanem először kiszűrjük a negatívumokat, ezért is fókuszálunk rájuk, hogy észrevegyük őket. Hiszen a sötétnek addig van ereje, amíg rejtőzködik. Amint rájössz, hogy mi okozza a problémát, megszűnik feletted a hatalma. A táplálékoknál sincs ez másként, meg kell különböztetnünk néhány ételt.
A gluténról pár szóban
Először is beszéljünk a szénhidrátokról. Itt legelőször a glutént kell megemlítenem. Bár a glutén, ami a búza fehérjéje, valójában a szénhidrátok közé soroljuk a búzát, a rozsot, az árpát és a zabot, amelyek glutént tartalmaznak.
A mi rendszerünkben, az egészséges táplálkozás kapcsán megfigyeltük, hogy akinek az életéből kivesszük a glutént, és teljesen mindegy, hogy az illető gluténérzékeny vagy sem, valójában mindenki rejtetten gluténérzékeny. Hiszen a gluténban lévő alfa-gliadin, egy fehérje, hasonló szerkezetű, mint ami az idegrendszeredet felépíti, és ebből adódóan autoimmun reakciókat válthat ki a testedben. Tehát aki glutént fogyaszt, valójában folyamatosan autoimmunizálja magát.
Természetesen vannak emberek, akik kifejezetten durva reakciót adnak a gluténra. Ők a gluténérzékenyek. Ezt ki is mutathatom a vizsgálatokkal, de azt is megfigyeltük, hogy a mi számítógépünk, a mátrix drops berendezés, kiírja, hogy a glutén okozza a problémát. Az illető elmegy egy tesztre, ahol megnézik az allergéneket, és ott nem lesz az eredményekben, hogy ő gluténérzékeny, tehát azt mondják neki, hogy eheti a glutént. Mi mégis észleljük, hogy valójában a glutén okozza a problémáját.
Mit is okozhat a glutén?
Idegrendszeri kitöréseket, leépülést, amikor a mielinhüvely, ami az idegrendszert szigeteli, leépül az axon körül. Ilyenkor stresszessé válhatsz, és nem bírsz egyszerre több feladatot elvégezni és mindentől befeszülsz. Mindez az életünkben eljöhet, de valójában a glutén felelős sok mielinhüvely leépüléséért. Súlyos esetben ez autizmushoz vezethet. Nyilván más tényezők is hatnak ilyen esetekben, de most csak a táplálkozásról szeretnék beszélni. A glutén, ami a búza, rozs, árpa, zab, valamint a bulgur is, tartalmazza a glutént. Ezeket ki kéne hagyjátok az étrendből.
Egészséges táplálkozás tárháza
Nézzük, mit ajánlanánk a glutén fogyasztása helyett: mindenképp lassú felszívódású szénhidrátokat, mint a quinoa, a hajdina, a köles és az édesburgonya. Ezeket szoktam általában fogyasztani, és szerintem ezekkel már körülbelül lefedheted a megfelelő, jó minőségű szénhidrát bevitelt. A köles egy csodálatos étel, amely belülről lúgosan tart, a fogakra és a bélrendszerre igen pozitív hatással van.
A fehérjékről leginkább a húsokról kell beszélnünk. Nagyon fontos a mai világban, hogy a hús, amit megeszel, termelői forrásból származzon. Egyre nehezebb ezt megoldanunk, rengeteg helyen található manipulálás vagy keresztezés, akár a növényeknél, akár az állatoknál. A génállományra gondolok itt, és ebből adódóan ki kell szűrnünk az eredeti, ősi génbankú állatokat. Ilyenek például a mangalica, a szürkemarha, a bárány, a fácán, és a kecske. Olyan állatok húsa, amelyek nem érhetők el minden boltban.
Ajánlom, hogyha húsokat vásároltok, teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki, termelőtől szerezzétek be, mert szemmel nem látod, mit raktak abba bele, mit injekcióztak bele. Ma minden húsba növekedési hormont és szóját fecskendeznek, ami életveszélyt okozhat. Akinek például hormonproblémája van, mint a pajzsmirigy, petefészek tüsző termelődés vagy akár sárgatest hormon, az ételekben lévő hormonok befolyásolják a te hormonrendszeredet is.
Hasznos tanácsokért és életminőség javításával kapcsolatos tippekért látogasson el Tiktok csatornánkra.
A csirkehús egy olyan negatív, nem ajánlott hús, amely majdnem minden esetben nem megfelelő. Nem nagyon tudok olyan forrást a csirkére, ami megfelelő lenne, ezért a csirkehús fogyasztását, ha lehet, mellőzzük. Mégis mit hallasz mindenhol egészséges táplálkozás kapcsán? Hogy csirkét kell enni meg rizst, ugye? Tehát a testépítők is ezt fogyasztják, de meg is van a hormonális zavar néhány év múlva. Tehát a mi olvasatunkban a megfelelő hús a termelői forrásból beszerzett hús.
Egyetlen húst mondanék, amit nem ajánlok fogyasztásra, vagyis kettőt: a csirke és a sima disznóhús. Ez a kettő nem jó hatású az emberre. A mangalicából lett tenyésztve a mai húsdisznó. Tudnotok kell, hogy egy mai húsdisznó 3-4 hónap alatt éri el a vágósúlyt, míg egy mangalica másfél-két év alatt lesz vágósúlyú. Nem eszi meg a tápot, és szabadon tartják. Fontos a forrás megválasztása a mangalicák esetében is.
A tej a következő olyan étel, amit kihúznék a listáról az egészséges táplálkozás szellemében. Nézzük meg, miért? Mert a tejben lévő tejfehérje, a kazein, hasonló szerkezetű, mint ami az ízületeidet, porcaidat felépíti. Ugyanez a helyzet a lisztnél is, hogy autoimmun reakciót vált ki, és elindul a leépítés. Vannak emberek, akik esetében ezt kimutatja a teszt, hiszen ha egy autoimmun folyamat elindul az ízületeidben, ott is fájdalom jelentkezik. Ezért mondják az emberek, hogy nem bírják a tejet.
Ma már egyre több ember van, aki nem fogyaszt tejet, és a köztudatban is egyre több információ van róla, hogy a tej nem feltétlenül egészséges. Szerintem, akinek van lehetősége, próbálja ki a kecsketejet. De ennek az aránya is kisebb, tehát ne idd literszámra. Egy-egy kanálnyi mennyiséget ihatsz belőle, viszont az olvasztott kecskesajt a mai napig életelixír. A kecsketej kazeintartalma alacsonyabb, és jobban felszívódik a szervezetben, mint a tehéntej.
Természetesen a mai tejtermékek, főleg, amit a boltokban veszel, már nem is hasonlítanak az eredeti tejre. Ezért minden tejes dolgot ki kell hagyni, ide tartozik a joghurt, a tejföl, a tejszín is. Mi lenne a megoldás? Válassz növényi tejeket, mint a kókusz-, a rizs-, a mandula- vagy a máktej.
Most pedig vizsgáljuk meg a zsírokat. Legelőször azt mondanám, hogy próbáld ki, hogy kizársz mindent, ami olaj, még a hidegen sajtolt olajokat is. Mert az olaj is egy koncentrált energiaforrás, és elnehezít. A legjobb zsírok, amiket én fogyasztok, azok az állati eredetű zsírok. Zsírszalonnából olvasztott, illetve a kacsazsír, a libazsír, a mangalicazsír. Ezek a zsírok, ha jó forrásból vannak beszerezve, mindenképpen hasznosak, és jótékony hatásúak a testedre nézve. Mindezt persze csak mérsékelt mennyiségben szabad fogyasztani.
Az olajos magvak közül a dió, a kesudió, a brazil dió, a mandula, a pekándió és a tökmag az, amit kifejezetten ajánlok. Ezekből a magvakból a zsírok hasznosak lehetnek, mert természetes formában vannak jelen. Azonban vigyázz, ha nem bioforrásból származnak, ugyanis a dió- és mogyorófélék zsírtartalma a gombatoxinokat nagyon magába szívja. Ezért is nagyon fontos, hogy milyen forrásból származnak. Ne feledkezzünk meg a halolajról és az omega-3 zsírsavakról sem, amelyek szintén hasznosak az agy számára.
Összegzésképpen: az egészséges táplálkozás egyszerűsége, hogy, kerüld el a glutént, a tejtermékeket, a csirkehúst és a hagyományos disznóhúst. Fogyassz lassú felszívódású szénhidrátokat, termelői forrásból származó húsokat, természetes zsírokat és bio olajos magvakat. Fontos, hogy mindezeket személyre szabottan tedd, és figyelj a tested reakcióira.