...
térdfájdalom okai

Térdfájdalom okai és kezelése

A térdfájdalom egy gyakran előforduló izületi tünet, amely életkortól függetlenül bárkinél jelentkezhet panaszként. Jellemzően fiatalabb korban túlerőltetés, idősebb korban inkább a porckopás kövekezményeként találkozhatunk vele. A későbbiekben bővebben kifejtve az eddigi megfigyelések szerint a pácienseknél tízből nyolc esetben a keresztcsonti elmozdulás indikálja ezt a statikai egyensúlyvesztést, kényszerítve a térd valamely irányú folyamatos terhelését.

A térdfájdalom tünetei

A térdfájdalom tünetei sokféleképpen jelentkezhetnek, hisz maga a térd egy összetett szerkezet. A fájdalmat érezheti elől, hátul és oldalt is. A különböző fájdalom árulkodhatnak a térdfájdalom okáról. Tompa, nyomó, vagy inkább élesen szúró fájdalomról beszélünk.

Bizonyos mechanikai sérülés esetén, mondjuk baleset, vagy edzésen elszenvedett sérülés egy akut eset és azonnali ellátásra szorul. Ilyenkor a térd hirtelen történő sérüléséből fakadó elmozdulást kell megszüntetni, visszaállítani az eredeti állapotban. Ficam, törés, zúzódás, a legtöbben már találkoztunk már ehhez hasonló sérülésekkel.

A másik típusú fájdalom, amely hosszú ideje fennáll és inkább kellemetlen, zavaró, mintsem mindjárt kijön a könnyem típusú térdfájdalomról beszélünk.

A már korábban említett keresztcsonti elmozdulás leginkább a térd elülső, illetve belső oldali panaszokat tud okozni leginkább.

Térdfájdalom okai

Összetettségét illetően a térdben nagyon sok a különböző ínszalag, izom, csont és izület találkozása, ezért az okok is különbözőek lehetnek térdfájdalom esetén. Porckopástól kezdve a túlerőltetésen át, egészen a gyulladásokig, mind állhat a térdfájdalom okai sorában, a lelki okoktól kezdve a káros földsugárzásokig is.

Spirituális értelemben a térd az alkalmazkodást és elfogadást jelképezi, tehát ha valami értékrendünkkel szemben megy, ezúton jelezhet a test fájdalom formájában.

 

Kialakulhat a térd túlterheléséből fakadó térdpanasz. Ilyen például, ha síelésből visszajövünk és a térd hátulján az inak érzékenyek, fájdalmasak. Van olyan, akinek ez úgy be is áll, hogy már lépni is alig tud. Ilyenkor az ínrakással igen komoly eredményt és lazulást lehet elérni.

Az inak vérellátása jóval gyengébb, mint az izmok vérellátása, így egy ín regenerálódása, gyógyulása jóval több idő, mint egy izom esetében.
„X” láb, „O” láb, már mindenki hallott ezekről az elváltozásokról. Mind a két esetben egy porckopás lehet ennek a következménye. Valamint ha éveken keresztül nincs korrigálva a keresztcsont, mert esetleg van egy félelem a csontkovácstól, akkor annak a következmény porckopás lesz.

@csontkovacskezeles Gyakran tapasztalsz térdfájdalmat? Gondoltál már arra, hogy a fájdalom nem is a térdedből ered? 🤔 Ha érdekel milyen eredetű problémák miatt hihetik sokan azt, hogy a térdükkel van gond, ne hagyd ki legújabb videónkat 💁🏻‍♂️ Időpontfoglalás ⬇️ www.csontkovacskezeles.hu #csontkovacs #csontkovacskezeles #126izuletunkatmozgatasa #kezeles #terdfajdalom #terdproblemak #keresztcsont #csontkovacstiktok #holisztikusgyogyaszat #termeszetgyogyaszat #mindennapiproblemak #chiropractor #chiropractic #holistichealth #naturopathy #hungary #budapest #knee #kneeproblems #viral #fyp ♬ original sound - Csontkovácskezelés.hu

Térdfájdalom életmódbeli okai

Fokozott terhelés nem csak sportolás közben jelentkezhet, hanem bizonyos nehéz fizikai munkát végző munkakörök esetén is, amelyek sok térdeléssel járnak, vagy nagy súlyokat kell megemelni, mozgatni.

A kevés vízfogyasztás nagyon sok más tünet megjelenéséért is felelős tud lenni, ebben az esetben a térdfájdalom okai között szerepel, hiszen elégtelen foyadékbevitel miatt a porcok, izületek, inak anyagcseréje is lassabb.

Az ellhízás, akár csak a nehéz súlyok cipelése egy extra terhet rak a térd izületeire, ráadásul folyamatosan és ezért gyakoribb is az elhízott embereknél az izületi fájdalmak jelentkezése és ez alól a térd sem kivétel.

Egyes kutatások szerint a dohányzás rontja a porcszövet oxigén ellátását, ami által akadályozza a porc helyreállítását annak sérülését követően.

Megfigyelhető, hogy akinek korábban voltak térdsérülései, azoknál magasabb a veszély az újboli térdsérülésekre, ezért nagyon fontos és elengedhetelen a megfelelő bemelegítés, fokozott terhelés és nyújtás.

Térdfájdalom ellen

Ha előzőeket figyelembe vesszük és a térdpanaszok a keresztcsonti elmozdulásból fakadnak, nem egyéb fizikai sérülésből, akkor elmondható, hogy a test szimetriájának a visszaállításával ezek a panaszok megszüntethetőek, ami évente két, három alkalmat jelent.

Összességében elmondható, hogy a keresztcsont korrekciójával az inak kilazításával, a térdizület korrekciójával, valamint a láthatatlan okok, mint például a háttérben található káros földsugárzások kikerülésével a térdpanaszok megoldhatóak.

Térdfájdalom kezelése

A térdfájdalmat az előzőekben hivatkozott megfigyelések alapján egy másfél centis lábhossz különbség okozta. Ez a lábhosszkülönbség a keresztcsonti elmozdulásból alakul ki. Sokszor volt már erről szó korábbi videókban is. Ha a keresztcsont elmozdul, akkor kialakul az asszimetria, ami igenis térd, csípő és bokafájdalmat fog okozni, vagy derékfájást, lumbágót. Ez egyénenként változó lehet. Amennyiben ezek az állítások igazak, akkor ez azt jelenti, hogy a kezelés során, ha csak a keresztcsontot helyrehozzuk és a szimmetriát visszaállítjuk, megszűnik a térd fájdalmak 80%-a! Szükséges természetesen a térdízület átmozgatása, felszabadítása és korrekciója is.

Scroll to Top

Ne csak élvezd kezeléseinket, tanuld is meg őket!

csontkovács képzés

Képzéseink segítségével elsajátíthatod a csontkovácsolás és az általunk alkalmazott energetikai rendszer alapjait, mellyel komoly segítséget fogsz tudni nyújtani Te is ismerőseidnek!